از اینترکام بی سیم بیشتر بدانیم

اینترکام بی سیم چیست؟

اینترکام بی سیم به عنوان یک دستگاه ارتباطی داخلی و اینترکام سازمانی شناخته شده است، که وظیفه ی انتقال صدا بدون نیاز به سیم های مسی را دارا می باشد. اینگونه اینترکام ها دارای انواع گوناگونی در بازار ایران هستند، که در ادامه با اصطلاحات و نحوه ی کارکرد این وسیله ی ارتباطی جذاب بیشتر آشنا خواهیم شد. اینترکام بی سیم توانایی انتقال اصوات را با استفاده از امواج رادیویی دارد که، برای ادارات، شرکت های خصوصی و حقوقی کاملاً مناسب می باشد. انواع مختلفی از سیستم های مخابره داخل ساختمان بی سیم در بازار وجود دارد، و فرکانس استاندارد امواج اکثر این اینترکام ها روی 802.11 تنظیم شده اند.

برای آشنایی با درب اتوماتیک به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

نسل اولیه اینترکام بی سیم

نوعی از سیستم های اینترکام موجود در بازار، به صورت بی سیم تبلیغ می شوند، که از طریق سیم کشی برق AC موجود در ساختمان، ارتباط برقرار می کنند. نسل اولیه سیستم اینترکام داخلی از طریق مجموعه ای از سیم های سیگنال ولتاژ پایین که در دیوار های ساختمان نصب شده اند، ارتباط برقرار می نمودند. در گذشته نصب این اینترکام ها معمولاً حین ساخت و ساز ساختمان انجام می شد؛ و به عنوان "اینترکام بی سیم" غیر رادیویی شناخته می شود. این اینترکام های بی سیم ابتدایی، از سیم کشی برق موجود در ساختمان (AC) جهت انتقال سیگنال های ارتباطی استفاده می نمودند. این نسل به طور مشابه با سیستم های برقی داخلی ساختمان، مخابره را انجام می دادند. برای راه اندازی نسل اولیه اینترکام های بی سیم در ساختمان ها یکسری ایستگاه های داخلی ایجاد می نمودند؛ و برای منبع تغذیه ی انرژی خود، نیازمند اتصال به پریزهای برق می شدند. این روش اتصال برای ارتباط داخلی ساختمان و بیشتر در دفاتر یا منازلی که توسط یک سرویس برق واحد اداره می شد، بسیار مفید بود. نسل اولیه اینترکام های بی سیم امروزه نیز در بازار موجود می باشند، و وستینگهاوس یا جنرال الکتریک از جمله برند های معروف آن هستند. این دو برند دارای محبوبیت بیشتری برای کسانی می باشد، که می خواهند از نسل ابتدایی اینترکام های بی سیم برای سیستم برق واحد ساختمان خود تهیه کنند.

نحوه کارکرد اینترکام بی سیم

پس از راه اندازی اینترکام بی سیم، امواج فرکانس رادیویی تعیین شده برای آن وظیفه انتقال مکالمات را برعهده دارند. وجود فرکانس رادیویی برای انتقال مکالمات باعث می‌شود، که سایر دستگاه های مشابه نیز بتوانند بر روی فرکانس رادیویی مورد نظر به این مکالمات دسترسی یابند. البته امروزه می توان با استفاده از دستگاه های رمزگذاری روی اینترکام های بی سیم، امنیت مکالمات را افزایش داد. کارخانجات اینترکام امروزه با استفاده از سیستم‌ های رمزگذاری بر روی مکالمات، توانسته اند یک ارتباط تضمین شده را برای مشاغل حرفه ای ایجاد نمایند.

برای آشنایی با پارکینگ هوشمند به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.





مزایا و معایب اینترکام بی سیم

مهمترین مزیت اینترکام های بی سیم، راحتی آن در جابجایی و بهره وری بالای آن است. مزیت بی سیم بودن این لوازم ارتباطی باعث گسترش محیط کاری آن و محبوبیت بالا شده است. چون در این نوع از اینترکام ها، نیاز به سیم کشی نیست، پس نتیجه می گیریم که استفاده از اینترکام بی سیم به صرفه تر و راحت تر است. اتصال این دستگاه ها همانطور که اشاره شد، از طریق امواج رادیویی است. صرفه جویی در زمان و هزینه مزیت مهم اینترکام بی سیم است، که دلیل محبوبیت فراوان آن در سطح دنیا می باشد. برای برگزاری کنفرانس های صوتی و یکپارچه سازی مکالمات صوتی می توان از اینترکام های بی سیم استفاده نمود. از دیگر مزایای اینترکام های بی سیم باید به شفافیت و کیفیت بالای صدا، حذف نویز های صوتی، اتصال اسپیکر، صفحه نمایش دیجیتالی و لمسی و غیره اشاره نمود. قابلیت های جذاب این دستگاه اینترکام ، باعث شده است که بتوان به راحتی از آنها در محیط های صنعتی نیز استفاده نمود.

از معایب اینترکام های بی سیم، می توان به امنیت کمتر آن ها اشاره نمود. اگر فرکانس مورد نظر اینترکام های بی سیم شما توسط سیستم ارتباط رادیویی دیگری یافت شود، به راحتی قابل شنود و حتی ارتباط یا صحبت می باشد. یکی دیگر از معایب اینترکام های بی سیم برد کم آن ها است. اگر در فضای بسته مثلاً در طبقات زیر زمین از سیستم ارتباط داخلی بی سیم استفاده نمایید، ممکن است دچار اختلال در امر ارتباطی و صدا رسانی شوید. اینترکام بی سیم برای برقراری ارتباط، به یک منبع ذخیره که عموماً باتری می باشد، نیاز دارد. به علت اینکه این نوع اینترکام ها مستقیم به برق متصل نیستند، به همین دلیل می بایست به مقدار ذخیره انرژی باتری آن دقت لازم را نمود.

اینترکام بی سیم بهتر است یا باسیم

کاربرد سیستم ارتباط داخلی بی سیم یا باسیم بستگی به شرایط و خدمات مورد نیاز شما دارد. اگر به صرفه جویی در زمان به هزینه خود اهمیت می دهید، اینترکام بی سیم برای شما بهترین انتخاب خواهد بود. اینترکام های بی سیم دارای سهولت بیشتر در دسترسی به اطلاعات و منابع ارتباطی می باشد؛ و به راحتی می توان هنگام استفاده از آنها در محیط کاربری جابجا شد. بهره وری بالا و قابلیت انطباق پذیری اینترکام بی سیم آن را به یک وسیله ارتباطی محبوب در سطح دنیا تبدیل کرده است.

بسیاری از اینترکام های بی سیم قابلیت تطبیق پذیری با لوازم مانند گوشی، لپ تاپ، تبلت و غیره را دارند؛ اما در اینترکام های باسیم برای تطبیق با لوازم این چنینی، نیاز به سیم کشی و اضافه نمودن سوئیچ های مخصوص می باشد. اما در اینترکام های باسیم، امنیت بیشتری بر ارتباط صوتی حکمفرما است. این مزیت اینترکام باسیم، قابلیت اطمینان بیشتری را فراهم کرده است. سرعت انتقال ارتباط صوتی در اینترکام با سیم بسیار بیشتر از اینترنت بی سیم می باشد. اگر در اثر شلوغی خطوط و کیفیت پایین انتقال صدا در هنگام استفاده از اینترنت کامل بی سیم دچار مشکل شده اید، باید بگوییم شما نیاز به اینترکام باسیم دارید. البته اگر بتوانید از پس هزینه های راه اندازی اینترکام با سیم برآیید. اتصال ارتباطی اینترکام باسیم باید در زمان طراحی سیستم برقی ساختمان، اجرا شوند؛ و در این صورت دیگر از قابلیت حمل اینترکام ها محروم می شوید. البته سیستم های اینترکام بی سیم، احتمال تداخلات فرکانس رادیویی را افزایش می دهند، که این مشکل توسط سیستم "طیف پخش دیجیتال" تا حدودی حل خواهد شد.


مطالعه بیشتر:  درب اتوماتیک شیشه ای

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این محصول چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




تجربه و نظر کاربران :

محصولات مرتبط
مقالات